Način pripreme
Pileće meso se seče na sitno. Pečurke se seku na tanke kriške. Meso i pečurke se pomešaju i zaprže se na srednjoj vatri 10 minuta uz neprestano mešanje.
Tikvice se operu i iseku se na poprečne parčiće, pro čemu se svako parče izdubi tako da mu ostane dno i da se dobije nešto poput čaše.
Meki deo tikvica se seče na sitno. Luk se seče na sitno, šaragrepe se narendaju na krupno rende.
Šargarepe i luk se dodaju u meso sa pečurkama i prže se pet minuta. Dodaje se pavlaka, bosiljak, so i sve se dinsta dok se ne zgusne. Nadev se blago ohladi i meša se.
Nadevom se pune tikvice i ređaju se u posudu za pečenje, namazanu maslinovim uljem. Kačkavalje se narenda i njim se posipaju tikvice.Peku se 30 minuta na 180 stepeni.