Način pripreme
/undefined Veliku posudu pokrivamo gazom. Brokoli operemo i izrendamo u posudu. Tikvice oljuštimo i operemo. Takođe izrendamo. Povrće dobro ocedimo.
Stavljamo u veliku posudu bez tečnosti. U nju razbijemo jaja. Mutimo dok ne dobijemo penu.
Dodajemo ovsene pahuljice, mogu biti sitnije ili krupnije. Daju hrskavost rolatu.
Beli luk oljuštimo i izgnječiimo, jedan čen dodajemo u smesu, a preostali ostavljamo za mlečnu smesu, koja će biti nadev rolata. Začinimo solju i suvim peršunom.
Smesu mutimo. Pripremamo veliki pravougaonipleh. Obložimo papriom za pečenje i namažemo sa malo ulja.
Pripremljenu smesu sipamo i rastopimo ravnomerno. Pečemo dok povrće ne dobije lepu boju. Ostavljamo da se ohladi i pripremamo nadev.
U veliku posudu stavljamo ceđeno kiselo mleko. Dodajemo odvojei čen belog luka. Izmrvimo sir. Šunku isečemo na kockice. Dodajemo.
Pečenu šunku sitno isečemo. Dodajemo bugarsku luk i ako je potrebno još soli. Smesu dobro promešamo. Nadev može prethodno da se pripremi i da stoji u frižideru, da se uštedi vreme ako je potrebno.
Kad kora bude gotova, rasporedimo nadev, koristimo papir za uvijanje rolata.
Nadev rasporedimo po celoj dužini kore, u sam kraj ne stavljamo mnogo da ne izađe. Uvijamo pažljivo. Uvijamo pažljivo. Ostavljamo u frižideru da se ohladi i stegne slani rolat id tikvica.
Rolat od tikvica i brokolija možete servirati kao glavno jelo, ali i kao prilog.