Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Moja plisirana pita

Moja plisirana pita

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7902485k
Moja plisirana pita
Fotografije: Rositsa Petrova
4 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
8
"Brzo se sprema i veoma je ukusna Pogledajte koja je tajna ove neobične plisirane pite"

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 14 komada, fine, za baklavu
  • jaja - 3 komada
  • kiselo mleko - 4 supene kašike, pune
  • sveže mleko - 100 ml
  • ulje - 10 supenih kašika
  • soda bikarbona - 1/2 kašičice
  • sir - 250 g
  • maslac - 40 g
* merne jedinice

Način pripreme

Ova pita se sprema izuzetno brzo.

Kore koje sam koristila su turske kore za baklavu, veoma fine i elastične.

Raširila sam kore na radnu površinu. Uzela sam dve od njih i posula izmrvljenim sirom.

Nakon toga sam ih presavila kao nabore i stavila u nauljenu pravougaonu tepsiju. Nastavila sam na isti način i sa ostalim korama.

U posudi sam umutila jaja. Nakon toga sam dodala jedno za drugim kiselo mleko sa sodom, sveže mleko i ulje. Izmešala sam i ovom smesom sam ravnomerno zalila pitu.

Odozgo sam stavila komadić maslaca.

Ostavila sam da odstoji 10 minuta, a za to vreme sam zagrejala rernu na 180 stepeni.

Pitu sam pekla 25 minuta - dok se nije dobila lepa boja.

Prijatno sa mojom plisiranom pitom!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: