Način pripreme
Papriku dobro oprati, odvojiti od sjemena i ispeći na trake.
U dublju šerpu sipati vodu, sirće, so i šećer, promešati da se so i šećer otope zatim dodati lovorov list, biber i četiri iseckan Lena belog luka.
Zagrejati do ključanja, kada smesa proključa dodati deo paprike i kuvati 10 minuta, ocediti i odložiti u dublju posudu da se hladi, postupak ponavljati dok se sva paprika ne utroši.
Papriku ostaviti da se potpuno ohladi.
Pripremiti senf i ulje, u posudu prvo sipati 100 ml ulja i dve kašike senfa i mutiti mikserom, dodavati postepeno senf i ulje uz neprestano mučenje dok se materijal ne utroši.
Beli luk što sitnije iseckati i dodati senfu.
Pripremljeni senf pomešati sa ohlađenom paprikom i ređati u tegle, zatvoriti i odložiti na hladno.
Paprike u senfu su sjajna zimnica.