Letnje paprike

08/09/2018
"Lagano, letnje i ukusno!"
Priprema10 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno25 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 354
  • Pregledi tokom meseca105
  • Pregledi tokom sedmice4
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • paprike - 5 komada
  • jaja - 5 komada
  • sir - 250 g
  • topljeni sir - 3 - 4 trouglova
  • slanina - 150 g
  • kisela pavlaka - 2 supene kašike
  • kačkavalj - 200 g
  • aleva paprika
  • ulje - za prženje
* merne jedinice
Punjene Paprike

Način pripreme

Očistite paprike od semenki i isecite na dva dela, da dobijete male čamce.

U posudi umutite jaja i u njih dodajte mrvljeni sir, topljeni sir i kiselu pavlaku.

Slaninu sitno isecite i stavite u posudu. Kačkavalj izrendajte i pola količine stavite u posudu. Sve lepo promešajte.

Ovom smesom napunite čamce. Ugrejte ulje u tiganju i svaku papriku pržite oko minut i po.

Nakon toga poređajte u pleh i pospite preostlaim kačkavaljem. Pecite dok ne bude gotovo.

Kad budu gotove, po želji pospite alevom paprikom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar