Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Teletina»Čomlek»Bugarski čomlek sa teletinom i belim lukom

Bugarski čomlek sa teletinom i belim lukom

Desislava VasilevaDesislava Vasileva
Početnik
15548
Bugarski čomlek sa teletinom i belim lukom
Fotografije: Desislava Vasileva
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
4
"Za ovaj balkanski recept za bugarski čomlek sa teletinom specifičan je ukus belog luka koji zaliva teleću kolenicu, a sam beli luk nakon pečenja se maže kao maslac na mesu."

Potrebni sastojci

  • teleća kolenica - 1 kg, sveža, sa kosti
  • beli luk - 5 glavica, stari
  • belo vino - 100 ml
  • krompir - 5 srednje veličine
  • šargarepe - 5 srednje veličine
  • luk - 2 glavice
  • piment - 3 zrna
  • mirođija - 10 semenki, sazrela
  • crni biber - 6 komada, u zrnu
  • aleva paprika - mlevena
  • čubar
  • piskavica
  • so
  • kravlji maslac - 250 g
  • lovorov list - 2 lista
  • voda - 1 šolja
* merne jedinice

Način pripreme

Ogulimo beli luk i zapečemo ga u tepsiji na 10 minuta u foliji.

Krupno naseckamo povrće i stavljamo ga u srednje duboku tepsiju od 10 cm, dodajemo meso i pikujemo ga maslacem. Istrljamo delom mlevenih začina.

Vadimo beli luk i ravnomerno ga raspoređujemo između sastojaka u tepsiju.

Zalivamo belim vinom i vodom.

Tepsiju pokrivamo aluminijumskom folijom i pečemo na 180 °C sa ventilatorom sat i po vremena. Po potrebi povećamo minutažu.

Za ovaj balkanski recept za bugarski čomlek sa teletinom specifičan je ukus belog luka koji zaliva teleću kolenicu, a sam beli luk nakon pečenja se maže kao maslac na mesu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: