Bonapeti.rs»Recepti»Slatko»Slatko od smokava i krušaka u rerni

Slatko od smokava i krušaka u rerni

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Slatko od smokava i krušaka u rerni
Fotografije: Yordanka Kovacheva
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
17 min.
Kuvanje
75 min.
Ukupno
92 min.
Porcije
1
"Brz i jednostavan način za pravljenje aromatičnog slatkog, odgovarajuć za jutarnje palačinke"

Potrebni sastojci

  • Za 1 malu teglu
  • smokve - 15 komada
  • kruška - 1 komad
  • šećer - 1 šolja
  • voda - 1 šolja
  • limunov sok - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite, operite i prepolovite smokve. Krušku ogulite, očistite od smenki i naseckajte na komadiće.

Rasporedite voće u tepsiju, pokrijte šećerom i sipajte vodu. U principu količina vode zavisi od toga koliko sočno želite da bude voće, ukoliko je sorta smokava koju koristite suvlja, onda možete stavite malo više vode i šećera.

Imam poznanicu koja pravi ovo slatko u apsolutno dijetalnom obliku, bez ikakvog šećera. Ovo je takođe opcija, ali bi bilo zgodno za brzu upotrebu i samo u slučaju kada je samo voće dovoljno aromatično i slatko.

Lepo izmešajte i pecite ispod folije na 160-170 stepeni sa ventilatorom dok smokve i kruške ne omekšaju i dok se tečnost ne zgusti. Na kraju pospite limunovim sokom, blago izmešajte i ostavite u rerni bez folije dok ne dobijete željenu gustinu (10-15 minuta).

Trajanje pečenja zavisi od količine. Od 45 velikih i sočnih smokava i 3 kruške ja sam dobila 3 tegle raskošnog slatkog, a ostala mi je i jedna mala posudica za jutarnje palačinke.

Toplo slatko rasporedite u prethodno sterilizovane teglice (skuvne ili zagrejane u rerni kako bi bile savršeno čiste od bakterija, uključujući i poklopčiće).

Dobro zatvorite i okrenite sa poklopcem ka dole. Ostavite tako da se hlade i nakon toga stavite da se čuvaju na hladnom i tamnom mestu.

Slatko od smokava i krušaka u rerni je gotovo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Top recepti