Parfe sa bundevom

Viktoria KonstantinovaViktoria Konstantinova
Šef kuhinje
326931k
Parfe sa bundevom
Fotografije: Viktoria Konstantinova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
12
"Spremni za komad parfea od bundeve? Ko nije?! Neki od nas su već u redu za drugi komad"

Potrebni sastojci

  • kiselo mleko - 1 kg
  • jaja - 2 komada
  • šećer - 11 kašika
  • brašno - 4 kašike
  • ulje
  • bundeva - 400 g očišćena
  • želatin - 2 pakovanja (po 10 g)
  • čokolada - 50 g
* merne jedinice

Način pripreme

800 grama kiselog mleka se sipa u duplu gazu i ostavi da se cedi preko noći.

Bundeva se oljušti i očisti od semenki. Isecite je na komade i prelijte vodom. Kuvajte dok bundeva ne omekša. Procedite vodu i ocedite bundevu u cediljci.

Pripremite koru za parfe od bundeve. Umutite jaja u posudi miksera, odvajajući žumanca u manju posudu. Belancima se dodaju 4 kašike šećera. Umitite belanca u sneg.

Dodajte žumanca i ponovo mutite. Dodajte brašno - jednu po jednu kašiku. Mutite.

Pripremite kalup sa pokretnim prstenom. Pokrijte papirom za pečenje i nauljite. Gotova smesa se sipa u kalup. Testo za slatkiš od bundeve se peče u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne bude gotovo.

Želatin se stavlja u posudu sa vodom da nabubri. Oceđena bundeva se stavlja u pogodnu posudu za pire. Dodajte preostali šećer - 7 kašika. Pasirajte bundevu. Stavite ceđeno kiselo mleko i ostatak kiselog mleka u posudu miksera. Dodajte pasiranu bundevu. Promešajte.

Želatin se kratko zagreva u mikrotalasnoj pećnici da postane tečan. Sipa se u smesu. Sve dobro promešajte.

Uklonite papir za pečenje sa već ohlađenog kolača i vratite ga u kalup. Pripremljena mešavina od bundeve se prelije preko kore. Stavite u frižider da se stegne oko 4 sata.

Čokoladu narendajte ljuštilicom za krompir. Pospite preko malo očvrsnulog parfea i ostavite u frižideru da se ohladi.

Spremni za parče parfea od bundeve?

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: