Način pripreme
800 grama kiselog mleka se sipa u duplu gazu i ostavi da se cedi preko noći.
Bundeva se oljušti i očisti od semenki. Isecite je na komade i prelijte vodom. Kuvajte dok bundeva ne omekša. Procedite vodu i ocedite bundevu u cediljci.
Pripremite koru za parfe od bundeve. Umutite jaja u posudi miksera, odvajajući žumanca u manju posudu. Belancima se dodaju 4 kašike šećera. Umitite belanca u sneg.
Dodajte žumanca i ponovo mutite. Dodajte brašno - jednu po jednu kašiku. Mutite.
Pripremite kalup sa pokretnim prstenom. Pokrijte papirom za pečenje i nauljite. Gotova smesa se sipa u kalup. Testo za slatkiš od bundeve se peče u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne bude gotovo.
Želatin se stavlja u posudu sa vodom da nabubri. Oceđena bundeva se stavlja u pogodnu posudu za pire. Dodajte preostali šećer - 7 kašika. Pasirajte bundevu. Stavite ceđeno kiselo mleko i ostatak kiselog mleka u posudu miksera. Dodajte pasiranu bundevu. Promešajte.
Želatin se kratko zagreva u mikrotalasnoj pećnici da postane tečan. Sipa se u smesu. Sve dobro promešajte.
Uklonite papir za pečenje sa već ohlađenog kolača i vratite ga u kalup. Pripremljena mešavina od bundeve se prelije preko kore. Stavite u frižider da se stegne oko 4 sata.
Čokoladu narendajte ljuštilicom za krompir. Pospite preko malo očvrsnulog parfea i ostavite u frižideru da se ohladi.
Spremni za parče parfea od bundeve?