Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Piletina sa graškom i pečurkama

Piletina sa graškom i pečurkama

Piletina sa graškom i pečurkama
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Piletina sa graškom i pečurkama je odlična i lagana varijanta za jedan ukusan ručak ili večeru"

Potrebni sastojci

  • grašak - 300 g, zamrznut
  • pileći batak - 1 komad
  • krompir - 2 komada
  • luk - 1 komad
  • beli luk - 1 čen
  • paradajz pire - 2 supene kašike
  • pečurke - 8 komada
  • šargarepa - 1 komad
  • so
  • biber
  • aleva paprika - 1 supena kašika
  • nana
  • čubar
* merne jedinice

Način pripreme

Pripremite šargarepu i luk, sitno iseckajte.

Uzmite ekspres lonac i sipajte u njega 3 supene kašike ulja. Stavite unutra sitno iseckane pečurke i propržite. Kad postanu zlatne, stavite šargarepu i luk.

Kad omekšaju stavite krompir, posle i grašak. Nakon toga paradajz pire i alevu papriku.

Sipajte beli luk i začine. Nakon što lepo operete stavite i pileći batak.

Kuvajte janiju sa gršakom 15 minuta. Nakon toga skinite poklopac, izvadite meso i isecite ga na manje komade.

Stavite ga u pleh za pečenje sa povrćem. Pecite piletinu sa graškom oko pola sata na 200 stepeni.

Servirajte piletinu sa graškom i pečurkama za ručak ili večeru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: