Način pripreme
Svinjsko meso naseckajte na komade i kuvajte ga otprilike sat vremena zajedno sa povrćem i začinima.
Izvadite skuvano meso i propržite ga na 2 supene kašike maslaca.
Rasporedite prženu svinjetinu u tanjiru i pripremite frikase tako što dodate ostali maslac i u njemu propržite brašno da postane zlatkasto.
Kroz cediljku procedite bujon u kom ste kuvali meso i dodajte ga u tankom mlazu neprestano mešajući.
U posudi umutite žumanca sa limunovim sokom i dodajte senf i topljeni sir.
Dobro izmešate i dodajte sveže mleko.
Mešajte dok se ne dobije homogena smesa.
Sipajte u nju malo toplog bujona, izmešajte i sipajte u tankom mlazu u bujon na vatri.
Mešajte i kuvajte dok se ne dobije željena gustina.
Frikase začinite crnim biberom i solju po ukusu.
Gotovimvrućim frikaseom zalijte komade svinjskom mesa u tanjirima i servirajte sa kriškicama limuna.
Frikase sa svinjetinom i senfom je veoma ukusan.