Način pripreme
U posudi sjedinite sastojke, dodajući redom ovsene pahuljice, prosejano brašno, prašak za pecivo, cimet, vanilu, promešajte dobro.
Dodajte ulje, jaje i šećer, promešajte ponovo. Oljuštite i isecite jabuke na male kocke, prelijte ih sokom od limuna, promešajte i dodajte ih u smesu, ponovo promešajte. Isecite koštunjavo voće i dodajte u smesu i promešajte smesu veoma dobro.
Stavite na dno kalup za tortu prečnika 20 cm, namažite uljem i rasporedite smesu u nju, pritiskajući i zagladite kašikom.
Stavite posudu za pečenje u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni i pecite oko 20 minuta, dok čačkalica ne bude suva.
Gotov u ohlađen kolač od jabuka premestite u odgovarajući tanjir i namažite obilno tečnom čokoladom.
Kolač od jabuke sa ovsenim pahuljicama i tečnom čokoladom je gotov.