Način pripreme
Belanca se mute mikserom 3 minute dok se ne dobije vazdušast sneg.
Žumanca sa šećerom se mute dok ne pobele, to oduzima otprilike 5 minuta.
Obe smese se postepeno i pažljivo pomešaju tako što se mešaju špatulom ili žicom za mućenje. Meša se dok se ne dobije homogena smesa koja se presipa u špric za jednokratnu upotrebu.
U tepsiji rerne, obloženoj papirom za pečenje se prave tačke od smeđe smese, a njih se pažljivo sipa bela smesa. Kora se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 170 stepeni 13-14 minuta.
Još vruća kora se uvija u rolat i ostavlja se na nekoliko minuta da se ohladi.
Maže se pripremljenom smesom od maskarpone sira i slatka od borovnica.
Povo se uvija u slatki rolat i ostavlja se na nekoliko sati u frižideru.
Šareni patišpanj rolat je gotov.