Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pržena riba»Pohovani oslić sa krompir salatom

Pohovani oslić sa krompir salatom

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Pohovani oslić sa krompir salatom3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
2
"Klasična kombinacija pohovane ribe i krompir salate"

Potrebni sastojci

  • riba - 2 komada, oslić
  • jaje - 1 komad
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • brašno - 1/2 šolje, belo
  • prezle - 1/2 šolje
  • ulje - za prženje
  • krompir - 5 komada
  • praziluk - 1 /2 komada
  • ulje
  • sirće
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Ribu očistimo od iznutrica. Sklanjamo glavu i rep. Posipamo solju i biberom.

Možemo da isečemo na parčiće, ja sam ostavila celu.

Uvaljamo oslića u brašno, posle potapamo u jaje, koje smo prethondo umutili, i na kraju u prezle.

Tako radimo i sa drugom ribom.

Stavljamo u posudu i stavljamo na kratko u frižider.

Stavljamo tiganj na ringlu, sipamo ulje, sačekamo da se zagreje i nakon što je gotovo, dodajemo ribu.

Pržimo prvo sa jedne strane, a nakon toga okrećemo na drugu.

Skuvamo krompir. Oljušitmo i isečemo na parčiće.

Očistimo praziluk i njega isečemo na sitno.

Stavljamo krompir i praziluk u posudu, dodajemo ulje, so i sirće i dobro promešamo.

Pri serviranju stavljamo po jednu pohovanu ribu i deo krompir salate.

Pohovani oslić sa krompir salatom je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: