Način pripreme
Ribu očistimo od iznutrica. Sklanjamo glavu i rep. Posipamo solju i biberom.
Možemo da isečemo na parčiće, ja sam ostavila celu.
Uvaljamo oslića u brašno, posle potapamo u jaje, koje smo prethondo umutili, i na kraju u prezle.
Tako radimo i sa drugom ribom.
Stavljamo u posudu i stavljamo na kratko u frižider.
Stavljamo tiganj na ringlu, sipamo ulje, sačekamo da se zagreje i nakon što je gotovo, dodajemo ribu.
Pržimo prvo sa jedne strane, a nakon toga okrećemo na drugu.
Skuvamo krompir. Oljušitmo i isečemo na parčiće.
Očistimo praziluk i njega isečemo na sitno.
Stavljamo krompir i praziluk u posudu, dodajemo ulje, so i sirće i dobro promešamo.
Pri serviranju stavljamo po jednu pohovanu ribu i deo krompir salate.
Pohovani oslić sa krompir salatom je gotov.