Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Punjene Paprike»Ekonomične punjene paprike

Ekonomične punjene paprike

Viktoria KonstantinovaViktoria Konstantinova
Šef kuhinje
321901k105
Ekonomične punjene paprike
Fotografije: Viktoria Konstantinova
1 / 2
09/11/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
80 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
4
"Ekonomične punjene paprike, ali veoma bogatog ukusa Definitivno vam ništa neće nedostajati"

Potrebni sastojci

  • paprike - 8 komada
  • hleb - 4 kriške, integralni
  • luk - 1 glavica, crveni
  • spanać - 150 g
  • sir - 200 g
  • jaja - 2 komada
  • ulje
  • so
  • biber
  • halapenjo - 5 kriški, marinirane
* merne jedinice

Način pripreme

Spanać se natopi u velikoj posudi sa vodom. U posudi se natopi hleb sa malo vode, da se pretvori u kašu.

Ako je neophodno nakon toga se ocedi. Ja sam koristila hleb sa tankim kriškama, ako je vaš hleb sa velikim kriškama, možete da se stavi manje.

Paprike se operu i očiste od semenki. Luk se očisti i iseče na sitno. Spanać se isplakne i ocedi. Seče se na lente. Povrće se stavlja u veliku posudu.

Razbijaju se jaja. Sir se dodaje, pri čemu se namrvi.

Halapenjo se seče na sitno i dodaje se, kao i hleb. Začinjava se solju i biberom. Cela smesa se meša dobro, može i rukom, Sprema se mala posuda za pečenje.

Paprike se pune smesom. Poređaju se u posudu za pečenje. Prelivaju se sa malo ulja i dodaje se voda.

Peku se, pri čemu se okreću sa obe strane. Malo pre nego što se izvadi iz rerne, sva voda iz posude za pečenje se sklanja i vraća se u rernu na kratko.

To se radi jer hleb upija tečnost tokom pečenja punjenih paprika, da ne upije previše i da se blago zapeče.

Ekonomične punjene paprike su spremne da ih probate.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: