Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Turšija sa karfiolom, šargarepom i kornišonima

Turšija sa karfiolom, šargarepom i kornišonima

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Turšija sa karfiolom, šargarepom i kornišonima
Fotografije: Stoyanka Rusenova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
1
"Koja je vaša omiljena turšija? Šta volite da stavljate od zimnice?"

Potrebni sastojci

  • ukupno 2, 5 kg za teglu od 3 litra
  • zeleni paradajz
  • šargarepa
  • karfiol
  • kornišoni
  • so - 1/2 šolje
  • šećer - 1 1/2 šolja
  • sirće - 1 1/2 šolja
  • aspirin - 3 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo što uradimo je da očistimo i operemo povrće za mešanu turšiju.

Šargarepe možemo iseći, ili ostaviti cele.

Karfiol za turšiju izlomite na cvetove, a zeleni paradajz izbušite viljuškom.

Sipajte so, šećer i sirće na dno tegle.

Povrće poređajte, napunite vodom do vrha i zatvorite poklopcem.

Protresite teglu svakodnevno oko nedelju dana, a zatim stavite aspirin.

Ova turšija se ne steriliše.

Turšija sa karfiolom, šargarepom i kornišonima idealna je za zimske večeri u društvu ljute rakije ili nekog drugog pića.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: