Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Gurabije»Mekane gurabije sa kruškama

Mekane gurabije sa kruškama

LiudmilaLiudmila
Inovator
5462031k
Mekane gurabije sa kruškama2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
12
"Od ove smese se dobija 12 velikih gurabija koje su dovoljne za celih 6 malih proždrljivaca"

Potrebni sastojci

  • kruške - 2 komada
  • jaja - 1 komad
  • šećer - 1 supena kašika
  • med - 1 supena kašika
  • prašak za pecivo - 1 komad (10 g)
  • esencija limuna - nekoliko kapljica
  • brašno - 1 šolja, otprilike
  • ulje - 2 supene kašike
  • suvo grožđe - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Oprala sam i naseckala kruške. Očistila od semena i izrendala do kore, tj. nisam ih gulila, već sam uklonila koru prilikom struganja.

U njih sam stavila šećer i med, zatim prašak za pecivo - tako šećer i med, ako je ušećeren se lakše rastvara.

Mutim viljuškom. Sada sam dodala jaje i ulje, nakon čega aromu i brašno. Treba da se dobije gusto i lepljivo testo za gurabije.

Da teško pada sa kašike. Sada je momenat ako želite da dodate i malo suvog grožđa.

Nakon toga kašikom zagrabim i stavljam smesu u tepsiju obloženu papirom za pečenje.

Od ove smese se dobija 12 velikih gurabija.

Pečemo mekane gurabije sa kruškama na 180°C dok ne budu gotove - otprilike 15-20 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: