Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Kačamak»Kačamak sa sirom i prženim jajima

Kačamak sa sirom i prženim jajima

TanyaGyurovaTanyaGyurova
Kuvar
7623633
Kačamak sa sirom i prženim jajima
Fotografije: TanyaGyurova
3 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
15 min.
Porcije
4
"Ispržite 4 jaja na oko i servirajte po jedno preko svake porcije kačamaka sa sirom i prženim jajima. Jedite i poližite prste"

Potrebni sastojci

  • kukuruzni griz - 1 šolja, za kačamak
  • sir - oko 200 g
  • jaja - 4 komada
  • maslac - oko 100 g
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite u šerpu oko 800 g vode da provri.

Sipajte u kipuću vodu kukurzni griz i so po ukusu i počnite da mešate drvenom kašikom, neprestano oko dva-tri minuta dok se smesa ne zgusne.

Ne čekajte da postane previše gust tradicionalni kačamak, da bi jednostavno mogli da ga prebacite u posudu za pečenje, blago namazanu maslacem.

Zapržite sasvim blago maslac sa alevom paprikom, pazeći da ne zagori i sipajte ga preko kačamaka.

Namrvite sir i rasporedite ga odozgo.

Ispržite 4 jaja na oko i servirajte po jedno preko svake porcije kačamaka sa sirom i prženim jajima.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Anita
Anita
Najbrže i najukusnije jelo,vraca u detinjstvo
29.11.2022 16:28