Način pripreme
Efikasna varijanta za serviranje omiljenog krompir pirea sa veoma ukusnim nadevom od mesa sa paprikom.
Ovo praznično jelo će vas obradovati ne samo ukusom, nego i sa originalnim izgledom.
Pileći nadev
Dok kuvate krompir, pripremite nadev. Isecite luk na kockcie. Sipajte ulje u tiganj, stavite luk. Sotirajte dok ne dobije svetlobraon boju.
Sitno iseckajte beli luk na male mrvice.
Isecite semenke paprike. Isecite na kockice.
Stavite papriku na propženi luk. Pržite dok ne dobiej lepu zlatnu boju.
Isecite pileći file na kockcie.
Dodajte pileći file u tiganj, zčainite začinima za piletinu. Pržite na umerenoj vatri dok ne bude gotovo meso. Nemojte da prekuvate da ne isušite komade. Nakon toga prebacite u posudu i ostavite sa strane.
Napravite sos. Razbijte jedno jaje u posudi, dodajte sve začine navedene u nadevu. Dodajte kiselu pavlaku, isečeni beli luk, dobro promešajte.
Isecite strukove mirođije ili drugi zeleniš, stavite u sos i dobro promešajte.
Izrendajte sir, dodajte u hladni nadev.
Prelijte soosm i promešajte - nadev je gotov.
Krompir pire priprema:
Oljuštite i skuvajte krompir dok ne omekša u posoljenoj vodi. Da biste ubrzali proces, podelite na komade, nakon toga prelijte vrelom vodom i uključite ringlu.
Pretvorite kuvani krompir u krompir pire (štampim mikserom ili u blenderu). Stavite ulje, promešajte.
Umutite jaja, stavite skrob, začine za krompir. Ponovo dobro pormešajte.
Pre nego što se smesa ohladi, brzo je preacite u kesu sa zvezdastim nastavkom. Stavite papir za pečenje preko lista za pečenje. Oblikujte gjnezda ili ovalom ili kalupom, kako vam se dopada.
Prvo napravite dno prečnika 7-8 cm ili 10-15. Da biste to napraviti istiskajte pire iz kese u spiralu od centra ka ivicama. Nakon toga podignite po ivicama na 2-3 cm vidine.
Napunite nadevom.
Stavite pleh za pečenje u prethodno ugrejanu rernu na 180 stepeni. Pecite krompir pire 15-20 minuta. Nakon toga izvadite, pospite rendanim kačkavaljem. Vratite u rernu i pecite još 8-10 minuta.
Ja sam pomešala kačkavalj u smesu, nisam posipala, vi odaberite kako vam se dopada.
Obični proizvodi mogu tako biti predstavljeni da vas ostave bez daha. Primer je ova osnova od krompira, lepo oblikovana špricem sa raznim nadevima, pečeni u rerni.
U svetu kulinarstva postoji mnogo varijacija sa krompriom.
Oslova piletine sa krompirom je od običnog krompir pirea, tako da ako imate od večere prethodnog dana, iskoristite da napravite tart ili koripice. A za nadev uvek ćete naći sastojke.
Stavite obično mleveno meso, sa piletinom, drugim mesom, čak i ribom. Dodajte pečurke, jaja, sir, razno povrće.
Treba da pečete krompir pire u rerni sa ukusnom piletinom pre nego što gosti dođu, da biste im odmah servirali zapečeno jelo od krompira i da uživate!