Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Torta sa pavlakom»Torta sa borovnicama i kotidž sirom

Torta sa borovnicama i kotidž sirom

Torta sa borovnicama i kotidž sirom
Fotografije: Veselina Konstantinova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
12
"Delikatna, veoma sveža i tako mirisna torta da nekako neprimetno pojedemo i treći komad"

Potrebni sastojci

  • maslac - 150 g
  • jaja - 2 komada
  • prašak za pecivo - 1 pakovanje (10 g)
  • brašno - 2 šolje
  • slatko od borovnice - 240 g
  • borovnice - zamrznute
  • nana - sveže lišće
  • pavlaka - 400 g
  • kotidž sir (sveži sir) - 150 g
  • slatka pavlaka - 500 ml
  • želatin - 1 pakovanje (10 g)
  • sveže mleko - 1 šolja
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite jaja, dodajte slatko od borovnica /200 g/, otopljen maslac i izmešajte. Dodajte brašno sa praškom za pecivo. Mešajte dok ne postane glatka smesa.

Smesu sipajte u pleh obložen papirom za pečenje, poravnajte i pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Izvadite koru iz kalupa i ohladite.

Umutite slatki pavlaku u gust krem, dodajte pavlaku i kotidž sir. Mešajte dok ne postane glatka smesa.

Rastvorite želatin u hladnoj vodi, pa ga zagrejte na pari i dodajte u krem. Promešajte dobro.

Isecite koru na male pravougaonike. Potopite komade u sveže mleko i poređajte u red u kalup sa prstenom koji se skida.

Sipajte 1/2 krema, poravnajte i premažite slatkom od borovnica. Stavite još jedan red pravougaonika prethodno umočenih u sveže mleko.

Sipajte ostatak krema i poravnajte.

Ostavite kalup u frižideru oko 3-4 sata da se torta stegne.

Pažljivo uklonite prsten uz pomoć oštrog noža.

Tortu sa pavlakom ukrasite slatkom od borovnica, smrznutim borovnicama i listićima sveže nane.

Torta od borovnice sa kotidž sirom je spremna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: