Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Mleveno meso»Ćufte»Ćuftice na čirpanski način

Ćuftice na čirpanski način

Ani VoinovaAni Voinova
Početnik
13560
Ćuftice na čirpanski način
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
8
"Znate li ovaj recept - po njemu mnogo ukusno ispadaju ćuftice"

Potrebni sastojci

  • Za ćuftice
  • mleveno meso - 500 g
  • jaje - 1 komad
  • luk - 90 g
  • prezle - 2 kašike
  • čubar - 1 kašičica
  • biber
  • so
  • brašno - 2 - 3 kašike, za valjanje ćuftica
  • Za sos
  • ulje - 40 g
  • luk - 180 g
  • celer - 50 g, stabla
  • krompir - 1 - 2 kg
  • šargarepa - 3 komada
  • paprika - 240 g
  • aleva paprika - 1 kašika
  • so - 2 kašičice
  • paradajz pire - 70 g
  • čubar - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Sipajte vodu u veliku šerpu. Stavite je na ringlu i ostavite da provri. Za to vreme možete da zamesite mleveno meso. Pomešajte sve sastojke u velikoj posudi.

Zamesite dobro dok ne postane homogena smesa. Nakon toga podelite smesu na 12 jednakih delova od kojih se pravi 12 ćuftica. Uvaljaju se u brašno i spuštaju se u kipuću vodu.

Odvojeno u odgovarajućoj posudi na umerenoj vatri zagrevamo ulje. U njega stavljamo luk i celer. Meša se povremeno dok ne omekša (4-5 minuta). Dodaju se šaragrepe, krompir, paprike.

Dinsta se i dodaje se biber. Sve to se dodaje u ćuftice i dodaje se paradajz pire i so. Šerpa se poklapa poklopcem i ostavlja se da se krčka 25-30 minuta.

Ćuftice na čirpanski način se serviraju dok su tople.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: