Način pripreme
Prvo spremamo mleveno meso, pomešamo ga sa pirinčem, sirovim, takođe sa malo čubra i crnog bibera.
Naseckan luk stavljam na dno posude uređaja. Odozgo ređam ćufte, sledi očišćenu i opranu kelerabu naseckanu na kockici. Posle paradajz, alevu papriku, crni biber, lovorov list i suvi bosiljak. U čaši vode mutim brašno i sipam ga u posudu. Sledi ulje i zaliva se sa još vode da pokrije proizvode.
Zatvaram poklopcem.
Uključujem multikuker na program za beli pirinač i nakon kraja programa imamo jedno zdravo jelo - ćufte na čirpanski način! Keleraba je bogata vitaminima A1, C, vitaminima iz grupe B, vlaknima. Svugde gde se koristi krompir možete da ga zamenite kelerabom, ako želite da smanjite kalorije.
Ćufte na čirpanski način sa kelerabom u miltikukeru - jedna drugačija interpretacija tradicionalnog jela.