Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Ćufte»Ćufte na čirpanski način sa kelerabom u multikukeru

Ćufte na čirpanski način sa kelerabom u multikukeru

LiudmilaLiudmila
Inovator
4681661k162
Ćufte na čirpanski način sa kelerabom u multikukeru
Fotografije: Liudmila
1 / 3
13/01/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Keleraba je bogata vitaminima A1, C, vitaminima iz grupe B, vlaknima. Svugde gde se koristi krompir možete da ga zamenite kelerabom, ako želite da smanjite kalorije."

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 250 g
  • pirinač - 1/2 šoljice
  • luk - 1 glavica
  • paradajz - iz konzerve, 1 čaša
  • ulje - 1 - 2 spene kašike
  • crni biber
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • lovorov list - 1
  • brašno - 1 supena kašika
  • keleraba - 1 glavica
  • bosiljak - suvi
  • čubar
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo spremamo mleveno meso, pomešamo ga sa pirinčem, sirovim, takođe sa malo čubra i crnog bibera.

Naseckan luk stavljam na dno posude uređaja. Odozgo ređam ćufte, sledi očišćenu i opranu kelerabu naseckanu na kockici. Posle paradajz, alevu papriku, crni biber, lovorov list i suvi bosiljak. U čaši vode mutim brašno i sipam ga u posudu. Sledi ulje i zaliva se sa još vode da pokrije proizvode.

Zatvaram poklopcem.

Uključujem multikuker na program za beli pirinač i nakon kraja programa imamo jedno zdravo jelo - ćufte na čirpanski način! Keleraba je bogata vitaminima A1, C, vitaminima iz grupe B, vlaknima. Svugde gde se koristi krompir možete da ga zamenite kelerabom, ako želite da smanjite kalorije.

Ćufte na čirpanski način sa kelerabom u miltikukeru - jedna drugačija interpretacija tradicionalnog jela.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: