Način pripreme
Mleveno meso se pomeša sa začinima, jajetom i sitno naseckanim lukom.
Vlažnim rukama se oblikuju ćufte i peku se 15 minuta na 190 stepeni u air fryer-u.
U odgovarajućoj šerpi se proprže naseckani luk i šargarepe.
Očišćena paprika od semenki se sitno nasecka i dodaje se u šerpu. Oguljeni krompir se nasecka na kockice srednje veličine i dobro se opere, nakon čega se dodaje u šerpu.
Kada se povrće izdinstalo, dodaje se malo vode i začini - ukusna janija se ostavlja na nekoliko minuta da vri na tihoj vatri.
Dodajte se paradajz pire i prstohvat soli. Brašno se rastvara sa mlakom vodom, temperira se sa toplim sosom od buduće janije sa ćuftama i vraća se u jelo.
Dodaju se ćufte i ostavlja se na nekoliko minuta na ringli dok se ne zguste ćufte na čirpanski način.
Gotove omiljene ćuftice na čirpanski način se obilno posipaju sitno naseckanim peršunom.