Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Jagnjeća čorba»Jagnjeća čorba sa spanaćem i peršunom

Jagnjeća čorba sa spanaćem i peršunom

Maria KostoffMaria Kostoff
Pomoćnik kuvara
8325
Jagnjeća čorba sa spanaćem i peršunom1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Ima nečeg magičnog u kombinaciji jagnjetine i spanaća, čemu ne možemo da odolimo"

Potrebni sastojci

  • jagnjeće meso - 500 g
  • spanać - 250 g
  • luk - 1 vezica, svež
  • pirinač - 1 šolja
  • biber - 8 - 10 zrna
  • peršun - 1 kašika
  • kiselo mleko - 1/2 šolje
  • jaja - 1 - 2 žumanca
  • ulje - 2 - 3 kašike
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite meso na sitne parčiće i zapržite ga u zagrejanom ulju. Kada se zarumeni, posolite i dodajte sitno isečen mladi luk i spanać.

Propržite meso i pospite alevom paprikom i prelijte sa 6-7 šolja tople vode. Kad provri čorba dodajte pirinač i biber.

Pre nego što sklonite sa vatre, pospite sitno isečenim peršunom. Začinite gotovu čorbu žumancima umućenim u kiselom mleku.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: