Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Korpice»Korpice punjene mlevenim mesom i pečurkama

Korpice punjene mlevenim mesom i pečurkama

Korpice punjene mlevenim mesom i pečurkama
Fotografije: Veselina Konstantinova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
12
"Ukusne slane korpice kojima ćete iznenaditi svoje goste"

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 2 - 3 lista
  • mleveno meso - 250 g
  • luk - 1 mala glavica
  • jaja - 1 komad
  • peršun
  • čubar
  • pečurke - marinirane
  • kačakavalj - 100 g rendan
  • jaja - 2 - 3 komada, kuvana
  • ulje - za premazivanje
* merne jedinice

Način pripreme

Od kora iseći 12 krugova. Nauljite korpice za mafine i od krugova formirajte korpice.

Umesite mleveno meso tako što ćete umutiti jaje, dodati sitno seckani crni luk i začiniti začinima.

Mleveno meso podelite na 12 loptica i stranice svake korpe obložite mlevenim mesom.

Stavite parče kuvanog jajeta i pecite, pazeći da mleveno meso ne zagori.

Malo pre nego što bude gotovo, dodajte jednu kašičicu mariniranih pečuraka u svaku korpicu i rendani kačkavalj.

Pecite dok se kačkavalj ne istopi. Slane korpice konzumirajte tople.

Korpice punjene mlevenim mesom i pečurkama su spremne.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: