Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Ćuretina»Ćureći skalopini sa vrganjima i pavlakom

Ćureći skalopini sa vrganjima i pavlakom

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7902485k
Ćureći skalopini sa vrganjima i pavlakom3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Raskošno jelo od ukusnog ćurećeg filea i aromatičnog sosa od pečuraka Savršena kombinacija koju treba da probate"

Potrebni sastojci

  • ćureći file - 500 g
  • brašno - 2 - 3 supene kašike
  • so
  • crni biber
  • kari
  • ulje - 4 supene kašike
  • maslac - 1 + 1 supena kašika
  • vrganji - 300 g, zamrznuti
  • crveni luk - 1 glavica
  • beli luk - 3 čena
  • belo vino - 50 ml
  • pavlaka za kuvanje - 200 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Naseckajte ćureći file na tanke šnicle.

Pospite ih solju, crnim biberom i karijem i ostavite na sat vremena u frižideru.

Uvaljajte svaki file u brašno i skinite višak količine, nakon čega ga ispržite u zagrejanom ulju i 1 kašici maslaca 3-4 minute sa svake strane dok ne postane zlatkasto.

Izvadite filete u tanjir i u istoj masnoći propržite pečurke i krupno naseckanu glavicu crvenog luka.

Vrganje možete zameniti drugom vrstom pečuraka, na primer bukovačom ili šampinjonima.

Dodajte i još jednu kašiku maslaca.

Čim luk omekša, dodajte so i crni biber po ukusu, kao i sitno naseckana 3-4 čena belog luka.

Propržite i beli luk na minut dok ne pusti svoju aromu i dodajte i vino.

Smanjite stepen rinble i kuvajte otprilike 5 minuta.

Nakon toga dodajte pavlaku i izmešajte.

Ako je sos od pečuraka postao previše gust, možete dodati i malu količinu vode.

Vratite filete u tiganj, poređajte na sos od pečuraka, pokrijte poklopcem i ostavite na ringli da se krčka još 5 minuta.

Servirajte ćureće skalopine odmah, zalivene sosom i čašom belog vina.

Ćureći skalopini sa vrganjima i pavlakom su gotovi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: