Sarma od loze

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3702k233
Sarma od loze
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 2
29/12/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Nema potrebe da uvijate sarmu po sarmu, kad možete da spremite ukusnu veliku sarmu"

Potrebni sastojci

  • listovi loze - 10 - 12 komada, konzervisani
  • mleveno meso - 500 g
  • luk - 1 glavica, crni
  • šargarepa - 1 komad
  • pirinač - 150 g
  • pečurke - 150 g
  • masline - 10 komada
  • začini - po izboru
* merne jedinice

Način pripreme

Izdinstajte luk i šargarepu. Dodajte mleveno meso, pečurke, pirinač i masline.

Posolite i pospite biberom i alevom paprikom, čubrom i drugom začinima po vašem izboru. U namazanu posudu za pečenje rasporedite jedan deo listova loze.

Preko njih rasporedite polovinu nadeva. Pokrijte ponovo listovima i sipajte preostali nadev.

Poređajte i preostale listove, zavijajući lepo sa svih strana. Sipajte vodu, stavite jedan tanjir odozgo i kuvajte jelo na 200 stepeni 30 minuta.

Ostavite da se blago ohladi, okrenite u odgovarajući tanjir. Servirajte sarmu sa kiselim mlekom i zaprženom alevom paprikom u maslacu (po želji).

Sarma od loze je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: