Način pripreme
Luk i šargarepa se sitno iseckaju. Mlevno meso se prethodno prodinsta u malo vode, da bi se dobile mrvice.
U dubokom tiganju se ugreva ulje i u njemu se dinsta luk i šargarepa. Kada budu gotovi u njih se dodaje mleveno meso i bilo bi lepo da promešate žicom, da bi se dobile mrvice. Kad se mleveno meso dobro izdinsta, dodaje se pirinač, malo vode i začini. Ostavljamo da se krčka dok ne ispari voda.
Za to vreme se kiseli kupus deli na listove.
Kada pirinač nabubri, u smesu se dodaje sok od paradajza i iseckan peršun. Smesa se skida sa vatre. Na dnu duboke šerpe se stavlja nekoliko listova kupusa. Pomoću male kašičice se na svaki list stavlja malo smese, dobro se zavija i ređa u šerpu.
Tako se radi, sve dok se količina ne potroši. Na kraju, kada su sve sarme poređane, u šerpu se sipa voda skoro do vrha i stavlja se tanjir sa otvorom nadole, da prekrije sarme.
Jelo se krčka na tihoj vatri sve dok ne bude gotovo. Kada bude gotovo servirajte na tanjiru sa iseckanim peršunom.