bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Sarme»Lenja sarma od vinove loze

Lenja sarma od vinove loze

Desislava DonchevaDesislava Doncheva
Početnik
105830016
Lenja sarma od vinove loze
Fotografije: Desislava Doncheva
1 / 3
14/01/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
55 min.
Ukupno
85 min.
Porcije
5
"Naterajte jednog kuvara da spremi nešto, a on će vam napraviti neverovatnu lenju sarmu od vinove loze"

Potrebni sastojci

  • listovi vinove loze - 1 tegla, sterilisani
  • mleveno meso - 500 g
  • luk - 1 komad, crni
  • pirinač - 1 šolja
  • biber - 1/2 kašičice
  • so - 1/2 kašičice
  • čubar - 1/2 kašičice
  • ulje - 7 kašika
  • kisleo mleko - 200 g
  • orasi - 1/2 šolja, pečeni
* merne jedinice

Način pripreme

Luk oljuštite, sitno ga iseckajte i prodinstajte ga sa uljem, dok ne omekša.

Zatim dodajte mleveno meso, koje ste razredili sa malo vode. Mešajte oko 10 minuta, pa zatim dodajte oprani pirinač.

Nakon 4 minuta dodajte sok iz tegle sa listovima vinove loze i toplu vodu, tako da odnos pirinča i tečnosti bude 4:1.

S vremena na vreme promešajte, pa dodajte malo soli, biber i čubar. Mešajte oko 15 minuta do sastojci u potpunosti ne upiju tečnost.

Kalup za kuglof sa rupom u sredini premažite uljem, pa zatim poređajte listove vinove loze.

Isipajte smesu preko njih i preko poređajte preostale listove. Pecite na 200 stepeni oko 20 minuta. Kada se sarma ohladi, pažljivo je okrenite na odgovarajući plitak tanjir i prelijte kiselim mlekom.

U nadev sarme možete staviti pečene orahe.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: