Način pripreme
Luk oljuštite, sitno ga iseckajte i prodinstajte ga sa uljem, dok ne omekša.
Zatim dodajte mleveno meso, koje ste razredili sa malo vode. Mešajte oko 10 minuta, pa zatim dodajte oprani pirinač.
Nakon 4 minuta dodajte sok iz tegle sa listovima vinove loze i toplu vodu, tako da odnos pirinča i tečnosti bude 4:1.
S vremena na vreme promešajte, pa dodajte malo soli, biber i čubar. Mešajte oko 15 minuta do sastojci u potpunosti ne upiju tečnost.
Kalup za kuglof sa rupom u sredini premažite uljem, pa zatim poređajte listove vinove loze.
Isipajte smesu preko njih i preko poređajte preostale listove. Pecite na 200 stepeni oko 20 minuta. Kada se sarma ohladi, pažljivo je okrenite na odgovarajući plitak tanjir i prelijte kiselim mlekom.
U nadev sarme možete staviti pečene orahe.