Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Mleveno Meso»Pljeskavice»Srpski đevrek sa mariniranim povrćem na roštilju

Srpski đevrek sa mariniranim povrćem na roštilju

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3712k233
Srpski đevrek sa mariniranim povrćem na roštilju2 / 2
31/12/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
4
"Nema rasprave - srpska pljeskavica je najukusnija, a u društvu grilovanog povrća je broj 1"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 500 g (mešavina telećeg i svinjskog)
  • slanina - 150 g, dimljena
  • kačakvalj - 150 g
  • voda - 2 - 3 supene kašike, hladna
  • crni biber
  • so
  • za marinadu
  • soja sos - 3 supene kašike
  • maslinovo ulje - 100 ml
  • beli luk - 3 - 4 čena
  • origano
  • crni biber
  • tikvice - 1 komad
  • luk - 1 glavica
  • paradajz - 1 komad
  • paprike - 1 komad, crvena + 1 komad zelena
  • šargarepe - 10 komada, bejbi
  • ljute paprike - 3 - 4 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešajte mleveno meso sa sitno naseckanom slaninom i kačkavaljem.

Dodajte vodu i začine. Dobro umesite i ostavite mleveno meso na sat vremena u frižideru.

U posudi pomešajte sve sastojke za marinadu. Poređajte naseckano povrće u tepsiju. Po njemu sipajte marinadu, dobro ih uvaljajte. Ostavite ih barem na 30 minuta u frižideru.

Ispecite ih na roštilju. U ostalu marinadu dodajte 1 supenu kašiku belog balzamiko sirćeta i zalijte pečeno povrće.

Pospite peršunom i mirođijom. Od mlevenog mesa oblikujte pljeskavice i ispecite ih na roštilju ili gril tiganju.

Srpski đevrek sa mariniranim povrćem na roštilju je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: