Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Praznični hleb»Мala pogača Margarita

Мala pogača Margarita

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3912k
Мala pogača Margarita
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
8
"Kod pogača je kao kad prohodavate - prvo krenete malim koracima i malim pogačama"

Potrebni sastojci

  • brašno - 760 g
  • sveže mleko - 250 ml
  • ulje - 100 ml
  • jaja - 2 komada
  • kvasac - 1/2 kocke (21 g)
  • šećer - 1 kašičica
  • so - 2 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Od navedenih proizvoda umesiti meko testo. Ostavite da se diže 1 sat i 30 minuta.

Testo podeliti na dva dela, od kojih jedan treba da bude manji od drugog.

Stavite veliku kuglu testa na papir za pečenje. Stavite drugu manju loptu preko veće.

Koristeći nož, isecite na 8 delova, ostavljajući centar celim.

Pritisnuti prstom u sredinu i ostaviti da naraste.

Premažite pogaču umućenim jajetom i pecite na 200 stepeni 35-40 minuta.

Mala pogača Margarita je spremna.

Pratite naše recepte za još prazničnih pogača i pamuk pogača.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: