Bonapeti.rs»Recepti»Slana peciva»Slana pita»Galet sa mocarelom i paradajzom

Galet sa mocarelom i paradajzom

friends kitchenfriends kitchen
Početnik
23945
Galet sa mocarelom i paradajzom2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Galet sa mocarelom i paradajzom je savršen branč. Unikatno ukusno, a ostim toga ide uz belo vino"

Potrebni sastojci

  • brašno - 160 g, po izboru
  • so - 1 kašičica
  • maslinovo ulje - 60 ml (50 g)
  • voda - 4 ili 5 supenih kašika
  • paradajz - 1 komad
  • mocarela - 100 g
  • bosiljak - nisam imala svež, zato sam koristila sušeni
  • jaja - 1 umućeno, za premazivanje
  • so
  • crni biber
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešamo brašno sa solju i maslinovim uljem dok se ne dobiju mrve. Dodajem nekoliko kašika hladne vode dok se ne oblikuje sipljivo testo. Uvijam u foliju i ostavljam u frižideru na barem 30 minuta.

Dok čekam testo, paradajz i mocarelu sečem na kriškice. Ako koristim svež bosiljak, i on se secka.

Rernu zagrevam na 180°С sa gornjim i donjim grejačem.

Vadim testo i razvijam dok ne dobijem željenu debljinu (ne sme da bude ni previše tanko, ni previše debelo).

Razvijeno testo prebacujem u tepsiju, obloženu papirom za pečenje pazeći, zato što testo od maslaca veoma lako može da se slomi.

Ređam mocarelu, posipam bosiljkom i stavljam paradajz, ostavljajući krajeve bez nadeva.

Posipam solju i biberom. Pažljivo savijam krajeve slanog galeta, premazujem ih umućenim jajetom i stavljam da se peče dok se ne uhvati zlatna korica.

Galet sa mocarelom i paradajzom je savršen branč. Unikatno ukusno, a ostim toga ide uz belo vino :)

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: