Način pripreme
Testo pracim tako što u kuhinjski robot stavljam sve sastojke i tamo umesim lepo i elastično testo - desetak minuta.
Nakon toga pokrivam testo u posudi i ostavljam ga na toplom da lepo nadođe otprilike sat vremena.
Kada je gotovo, lagano ga premesim sa brašnom. Razvijam ga u kor debljine otprilike 1 cm. Kalupom sečem krugove.
U sredini svakog kruga dodatkom za špric takođe sečem kružiće.
Naizmenično slažem dobijene kružiće i kuglice u blago nabrašnjenu tepsiju.
Kada su gotovi, pokrivam ih krpom i sačekm da blago nadođu na još 30 minuta.
Nakon toga u kaseroli sa barem jedan, dva prsta ulja ih pržim sa obe strane.
Stavljam u kaserolu po 3 komada kružića, zato što prilikom pečenja nabubre.
Tako nakon toga pržim i male kuglice - dva puta.
Tople ih uvaljam u fini kristal šećer.
Ali može da se istopi čokolada sa malo maslaca i da se umoče krofne u nju.
A odozgo da se posipaju čokoladnim mrvicama ili drugom sličnom dekoracijom.