Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Janija»Baštovanska janija sa svinjetinom

Baštovanska janija sa svinjetinom

LiudmilaLiudmila
Inovator
4671611k155
Baštovanska janija sa svinjetinom3 / 3
10/01/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Poslužite domaći hleb uz janiju i uživajte u jelu dok je još toplo."

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 600 g
  • patlidžani - 2 komada
  • krompir - 2 komada
  • šargarepe - 2 komada
  • paprike - 2 komada
  • boranija - 400 g
  • luk - 1 glavica
  • brašno - 1 supena kašika
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • crni biber - zrna
  • lovorov list
  • celer - 1/2 glavice
  • crveni paradajz - 1
  • čubar - po ukusu
  • divlja nana - po želji
  • ulje - 2 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Baštovanska janija sa svinjetinom, napravljena po bakinom receptu.

Meso se dinsta u šerpi sa uljem i stavljaju se naseckani luk, patlidžan (prethodno opran, nakon što je odstajao naseckan i posoljen desetak minuta), paprike, boraniju, šargarepe u kolutićima, čubar.

Mešamo i dodajemo so po ukusu, crni biber i alevu papriku, celer, naseckani krompir, kašiku brašna.

Sve zalivamo vodom dok se ne dobije željena gustina, stavljamo začine i kuvamo janiju sa svinjetinom dok ne bude gotova.

Sjajna janija za jelo sa ljutim papričicama!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: