Način pripreme
Naseckajte svaki komadić ratluka na 6 delova po dužini i ostavite sa strane.
U posudi pomešajte ulje, vino i vanilu.
Posebno prosejte brašno i dodajte prašak za pecivo u njega, izmešajte. Umesite testo i razvijte u koru debljine 0.5 cm.
Testo za tompuse naseckajte na kvadrate - malo veće od dužine komadića ratluka.
U početku na svaki kvadrat stavite komadić ratluka i uvijte u tompus, trudeći se da dobro zapečatite da nadev ne bi izašao za vreme pečenja.
Tompuse poređajte na rastojanje jedan od drugog u tepsiju obloženu papirom za pečenje.
Tepsiju sa kolačićima od ratluka stavite u prethodno zagrejanu rernu na 180 °C i pecite dok se ne dobije blaga zlatkasta boja, nemojte prepeći!
Još vruće, vinske tompuse sa ratlukom uvaljajte u vanilin šećer u prahu, poređajte na odgovarajući tanjir.