Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Tompusi»Vinski tompusi sa ratlukom

Vinski tompusi sa ratlukom

Maria SimovaMaria Simova
Autor
1k3284k
Vinski tompusi sa ratlukom2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
40
"Vinski tompusi sa ratlukom - raskošni!!! Retro kolačići za vašu božićnu trpezu"

Potrebni sastojci

  • ulje - 400 ml
  • belo vino - 200 ml
  • vanila - 1 kesica
  • prašak za pecivo - 15 g
  • brašno - otprilike 700 g
  • ratluk - 1 kutijica
  • vanilin šećer u prahu - za uvaljati
* merne jedinice

Način pripreme

Naseckajte svaki komadić ratluka na 6 delova po dužini i ostavite sa strane.

U posudi pomešajte ulje, vino i vanilu.

Posebno prosejte brašno i dodajte prašak za pecivo u njega, izmešajte. Umesite testo i razvijte u koru debljine 0.5 cm.

Testo za tompuse naseckajte na kvadrate - malo veće od dužine komadića ratluka.

U početku na svaki kvadrat stavite komadić ratluka i uvijte u tompus, trudeći se da dobro zapečatite da nadev ne bi izašao za vreme pečenja.

Tompuse poređajte na rastojanje jedan od drugog u tepsiju obloženu papirom za pečenje.

Tepsiju sa kolačićima od ratluka stavite u prethodno zagrejanu rernu na 180 °C i pecite dok se ne dobije blaga zlatkasta boja, nemojte prepeći!

Još vruće, vinske tompuse sa ratlukom uvaljajte u vanilin šećer u prahu, poređajte na odgovarajući tanjir.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: