Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Jagnjetina»Slani rolat»Jagnjeći rolat sa pečurkama

Jagnjeći rolat sa pečurkama

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Jagnjeći rolat sa pečurkama
Fotografije: Stoyanka Rusenova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
2
"Jagnjetinu ne odbijamo, posebno ako je spremljena toliko majstorski"

Potrebni sastojci

  • jagnjeće meso - 1 jagnjeća plećka
  • pečurke - 200 g
  • ulje - 1 kašika
  • maslac - 60 g
  • belo vino - 1 šolja
  • nana
  • so
  • biber
  • aleva paprika
  • peršun
  • nana
* merne jedinice

Način pripreme

Odvajamo od rebara meso od plećke. Dobija se pravougaoni list jednake debljine mesa.

Dobijenu pravougaonik začinjavamo smesom od maslinovog ulja i začina.

Očistimo pečurke, isečemo ih na krupno. Stavljamo ih u tiganj i 10-15 minuta dinstamo u sopstvenom sosu.

Nakon što voda nestane dodajemo maslac i so po ukusu. Pržimo nekoliko minuta da upiju maslac. Vadimo iz tiganja i ostavljamo sa strane da se ohladi.

Uzimamo začinjeno meso i stavljamo preko namazane folije, a odozgo ravnomerno raspoređujemo pečurke.

Uvijamo meso u rolat. Napravljeni rolat zavijamo u foliju i stavljamo u posudu za pečenje. Dodajemo i jednu šolju vode kao i jednu šolju belog vina.

Pečemo u umerenoj rerni oko 1 sat.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: