Način pripreme
Isecite pečurke na kriške. Stavite u tiganj sa ugrejanim maslinovim uljem.
Dodajte isečeni luk, začinite prstohvatom bibera i soli. Sipajte šolju vode.
Disntajte dok ne ostane masti.
U posudu stavite mleveno meso. Dodajte izgnječeni čen belim lukom, 30 g rendanog parmezana, prstohvat bibera, krišku hleba, pokvašenu i oceđenu, prstohvat peršuna, 1 jaje.
Pomešajte dobro mleveno meso. Ostavite da odstoji jedan sat.
Namažite parče papira za pečenje. Preko rasporedite mleveno meso na veliki pravougaonik.
U sredinu sipajte nadev od mlevenog mesa. Uz pomoć papira uvijte rolat.
Namažite rolat od mlevenog mesa umućenim belancem i pospite prezlama. Stavite rolat u pleh, prelijte sa čašom maslinovog ulja i pecite na 170 stepeni u prethodno ugrejanoj rerni oko jedan sat.
Ovaj rolat sa mlevenim mesom, pečurkama i lukom je odličan sa prilikom od pečenog krompira sa ruzmarinom i belim lukom.
Neka vam je slatko!