Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Mleveno Meso»Slani Rolat»Rolat od mlevenog mesa sa pečurkama i lukom

Rolat od mlevenog mesa sa pečurkama i lukom

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5871912k129
Rolat od mlevenog mesa sa pečurkama i lukom
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 3
10/12/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
85 min.
Porcije
4
"Rolat Stefani su svi probali, ali ovakav rolat sa pečurkama i lukom će imati šansu da probaju samo odabrani srećnici"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 400 g
  • pečurke - 200 g
  • luk - 1 glavica, velika
  • jaja - 1 komad
  • hleb - 1 kriška
  • peršun - prstohvat
  • biber - prstohvat
  • parmezan - 30 g, može i kačkavalj
  • beli luk - 1 čen
  • prezle - 3 - 4 supene kašike
  • belanca - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite pečurke na kriške. Stavite u tiganj sa ugrejanim maslinovim uljem.

Dodajte isečeni luk, začinite prstohvatom bibera i soli. Sipajte šolju vode.

Disntajte dok ne ostane masti.

U posudu stavite mleveno meso. Dodajte izgnječeni čen belim lukom, 30 g rendanog parmezana, prstohvat bibera, krišku hleba, pokvašenu i oceđenu, prstohvat peršuna, 1 jaje.

Pomešajte dobro mleveno meso. Ostavite da odstoji jedan sat.

Namažite parče papira za pečenje. Preko rasporedite mleveno meso na veliki pravougaonik.

U sredinu sipajte nadev od mlevenog mesa. Uz pomoć papira uvijte rolat.

Namažite rolat od mlevenog mesa umućenim belancem i pospite prezlama. Stavite rolat u pleh, prelijte sa čašom maslinovog ulja i pecite na 170 stepeni u prethodno ugrejanoj rerni oko jedan sat.

Ovaj rolat sa mlevenim mesom, pečurkama i lukom je odličan sa prilikom od pečenog krompira sa ruzmarinom i belim lukom.

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: