Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Ćuretina»Ćureći batak sa kiselim kupusom

Ćureći batak sa kiselim kupusom

Maria BojilovaMaria Bojilova
Šef kuhinje
486942k
Ćureći batak sa kiselim kupusom3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
180 min.
Ukupno
240 min.
Porcije
10
"Jednostavna đakonija koja je veoma pogodna za hladne zimske mesece"

Potrebni sastojci

  • ćureći batak - 2 kg, bez kostiju
  • kiseli kupus - 2 velike glavice
  • lovorov list - 3 komada
  • aleva paprika - 3 kašike
  • ulje - 100 ml
  • čorba od kupusa - 1 litar
* merne jedinice

Način pripreme

Ćureći batak se opere veoma dobro i iseče se na krupne parčiće.

Stavlja se u posudu za pečenje u kojoj će se peći. Dodaje se lovorov list.

Dodaje se ulje i preliva se vodom - 500 ml.

Posuda se stavlja u rernu na najniži nivo.

Peče se pod folijom 1 sat na 200 stepeni.

Kiseli kupus se očisti od kočnja. Seče se na srednju veličinu.

Nakon što se meso izdinsta u posudu se dodaje isečen kiseli kupus.

Dodaje se aleva paprika i meša se veoma dobro.

Preliva se kupus čorbom.

Peče se prvo na donjem grejaču 1 sat na 200 stepeni, nakon čega se peče i na donjem i na gronjem grejaču još 1 sat na 220 stepeni.

Ćureći batak sa kiselim kupusom je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Korisnik#308162
Korisnik#308162
Savrseno za zimske dane
19.01.2023 09:43