Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Puslica torta»Desert od belanaca Ana Pavlova

Desert od belanaca Ana Pavlova

Desert od belanaca Ana Pavlova
Fotografije: Veselina Konstantinova
3 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
8
"Izuzetan desert koji je dobio ime po još izuzetnijoj ženi"

Potrebni sastojci

  • belanca - 4 komada
  • šećer u prahu - 250 g
  • skrob - 1 supena kašika, kukuruzni
  • tečna pavlaka - 200 ml
  • limunov sok - 1 kašičica
  • so - 1 kašičica
  • jagode - 300 g
  • slatko od borovnica - 3 supene kašike
  • menta - za dekoraciju
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite belanca u suvoj i dubokoj posudi. Dodajte so i limunov sok.

Dodajte šećer u prahu, izmešajte i mutite smesu mikserom dok se ne dobije guste sneg od belanaca.

U tepsiji obloženoj papirom za pečenje iscrtajte krug i sipajte smes od belanaca po njemu.

Ispecite (osušite) koru u rerni duže vreme na 50-70 stepeni.

Gotovu koru od puslica stavite na odgovarajući tanjir i ohladite.

Pavlaku mutite u gusti sneg. Namažite koru pavlakom.

Odozgo pospite očišćenim i naseckanim jagodama.

Zalijte slatkom od borovnica i dekorišite tortu od puslica sa mentom.

Konzumirajte odmah, zato što kora od puslica postaje mekana.

Desert od belanaca Ana Pavlova je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: