Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Burek»Ukusni domaći burek

Ukusni domaći burek

Ukusni domaći burek
Fotografije: Veselina Konstantinova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"Domaći burek sa ručno razvijenim korama - ne postoji način da mu odolite"

Potrebni sastojci

  • brašno - 500 g
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1 kašičica
  • sir - 200 g
  • ulje - 2 supene kašike
  • svinjska mast - 3 - 4 supene kašike, istopljena
  • žumanca - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Prosejte brašno. Dodajte šećer, so i ulje. Postepeno dodajte mlaku vodu dok se ne dobije glatko i elastično testo.

Pospite ga brašnom, pokrijte ga folijom i ostavite na 20 minuta da se otpusti.

Testo podelite na 3 lopte. Površinu na kojoj ćete mesiti pospite brašnom. Razvijte tri tanke kore.

Svaku koru namažite istopljenom svinjskom mašću, pospite izmrvljenim sirom. Svaku koru uvijte u rolat.

U nauljenoj odgovarajućoj tepsiji oblikujte burek. Gornji deo namažite umućenim žumancem. Burek pecite u zagrejanoj rerni dok ne postane zlatkast.

Gotov ukusni domaći burek pospite hladnom vodom i uvijte u čistu krpu na otprilike 10 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: