Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Jela u đuvečari»Sočna kobasica sa kačkavaljem u đuvečari

Sočna kobasica sa kačkavaljem u đuvečari

Veselina KonstantinovaVeselina Konstantinova
Autor
2k5125k444
Sočna kobasica sa kačkavaljem u đuvečari
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 5
23/01/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
3
"Ukusna i jednostavna ideja za karlovske đuvečare sa kobasicom, pečurkama, kačkavaljem i 2-3 razbijena jaja"

Potrebni sastojci

  • đuvečare - 3 komada
  • kobasica - 3 sirove kobasice
  • krompir - 500 g
  • luk - 1 - 2 glavice
  • pečurke - 6 - 7 komada
  • paradajz - 1 - 2 komada
  • jaja - 6 komada
  • so
  • maslca - 100 g
  • divlji luk - pera, za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Operite krompir, oljuštite ga, isecite ga na kriške (podelite na tri dela) i stavite ih na dno đuvečare.

Odozgo poređajte oljušten i na krugove isečen luk.

Dodajte očišćene i oljuštene pečurke i krugove paradajza. Začinite solju i dodajte parčiće maslaca.

Zasecite poprečno kobasice na dva-tri mesta, ali ne do kraja.

Završite đuvečare parčićima kobasice, poklopite poklopcem i stavite u zagrejanu rernu. Pecite dok ne postane zlatasto.

Pre nego što je gotovo, stavite pločicu kačkavalja i razbijte po dva jaja. Zapecite oko 5 minuta.

Pospite percima divljeg luka.

Sočna kobasica sa kačkavaljem u đuvečari je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: