Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Keks torta»Sočna i veoma ukusna torta sa keksićima

Sočna i veoma ukusna torta sa keksićima

ElinkaElinka
Početnik
16835
Sočna i veoma ukusna torta sa keksićima
Fotografije: Elinka
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
35 min.
Ukupno
35 min.
"Jednostavna keks torta sa čokoladnom glazurom i nadevom od maskarpone sira."

Potrebni sastojci

  • keks - 500 g (po izboru)
  • maskarpone sir - 250 g
  • pavlaka - 180 ml (slatka)
  • kisela pavlaka - 50 g
  • kondenzovano mleko - 150 g
  • čokoladne kapljice - 1 pakovanje, 50 g
  • kafa - za zalivanje
  • čokolada - 100 g, za dekoraciju
* merne jedinice

Način pripreme

Slatka pavlaka i maskarpone se mute u posebnim posudama.

Kondenzovano mleko se postepeno dodaje u maskarpone uz neprestano mešanje špatulom dok se ne dobije homogena smesa.

U njih se dodaje i kisela pavlaka. Nakon toga na isti način gotova smesa se objedinjava sa slatkom pavlakom i u već gotov krem za tortu se sipaju čokoladne kapjice i izmrvljeni keks.

Za umakanje keksa potrebna vam je kafa za rastvaranje sa malo šećera. Keks se umače i naizmenično slaže - keks, krem, tako što na kraju treba da se završi samo kremom.

Ostavlja se u frižideru na sat vremena. Istopi se čokolada, maslac i malo pavlake na ringli i zaliva se čokoladna torta.

Ako želite da postignete isti efekat kao i moje torte, potreban vam je tanak štapić. Prave se rotirajući pokreti štapićem po topingu, kako vam se dopada. Stavlja se u frižider na celu noć i dekoriše se po vašem ukusu.

Dobija se sočna i veoma ukusna torta sa keksom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: