Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Musaka»Veoma ukusna musaka sa tikvicama

Veoma ukusna musaka sa tikvicama

AneliaStefanovaAneliaStefanova
Inovator
1283277237
Veoma ukusna musaka sa tikvicama
Fotografije: AneliaStefanova
1 / 5
13/06/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
85 min.
Porcije
4
"Ali zaista veoma ukusna musaka sa tikvicama - zapišite recept"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 3 komada (oko 1 kg)
  • mladi krompirići - 800 g
  • kravlji sir - 50 g
  • kiselo mleko - 400 g
  • jaja - 3 komada
  • ulje - 20 ml
  • mirođija - 1/2 vezice
  • mladi luk - 2 stručka
  • beli luk - 1 stručak, mladi ili 2 čena
  • aleva paprika - 1/2 supene kašike
  • kurkuma - 1 prstohvat
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Dobro operemo krompiriće i isečemo ih na male kocke.

Stavljamo ih u šerpu sa vodom, dodajemo 1 kašičicu soli i kuvamo dok ne omeknu, ali ni u kom slučaju ne smemo da prekuvamo, zato što će se dobiti pire.

Ostavljamo krompire da se u potpunosti ohlade, a vodu čuvamo, kasnije ćemo je iskoristiti.

Sečemo tikvice na četvrtinice i nakon toga svaku četvrtinicu sečemo na sitne komadiće.

Szavljamo tikvice i hladne krompire u tepsiju, posipamo alevom paprikom, kurkumom, dodajemo sitno iseckan luk, beli luk i mirođiju. Dodajemo ulje i usitnimo sir, nakon toga lepo promešamo ukusnu musaku, kako bi se sastoji svuda ravnomerno rasporedili.

Dodajemo vodu u kojoj smo kuvali krompir, koliko je potrebno da prekrije musaku sa tikvicama do sredine.

Pečemo na 180 stepeni, mešajući s vremena na vreme, da ne izgori odozgo.

Umutimo jaja i kiselo mleko i u dobijeni preliv dodajemo malo mirođije i prstohvat soli.

Kada musaka ostane skoro bez vode, vadimo iz rerne, prelivamo smesom od jaja i dopečemo.

Dobija se sjajna veoma ukusna musaka sa tikvicama koja ne staje u minutama.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: