Način pripreme
Jaja se ostave dan ranije da budu na sobnoj temperaturi. Želatin se potopi u vodu na desetak minuta, posle se rastopi na vodenoj pari.
500 ml mleka se zagreje na vodenoj pari. Žumanca se umute sa šećerom dok ne pobele. Brašno se razmuti sa 100 ml mleka i ulije se u umućeno žumance. Ta smesa se sipa u zagrejano mleko uz mešanje.
Nakon što se skloni s vatre i odstoji pet minuta dodaje se rastopljeni želatin.
Belanca se umute u sneg. Za razliku od pavlake, belanca bi trebalo da budu sobne temperature i da se umute u posudi koja je čista i suva i da u nju ne upadnu žumanca ili bilo kakva masnoća.
Prvo se u ohlađeno, ali još toplo mleko postepeno i muteći žicom dodaju umućena belanca. Zatim se muti pavlaka. Trebalo bi da je veoma hladna, ali ne zamrznuta. Posuda u kojoj se muti, pa čak i žice, takođe bi trebalo da budu temperature kao frižider. Tako će brzo postati paperjasto. U suprotnom postoji rizik da se masnoća izlije na površinu.
Umućena pavlaka i vanila dodaju se postepeno u odstajali, ali još nestvrdnuti krem od želatina.
Taj krem može da se koristi za torte, eklere, kao dezert u posudicama, garniran sa orasima ili slatkom.