Način pripreme
Prokuvajte mleko. Rastvorite želatin u vodi.
Odvojite žumanca od belanaca. Žumanca pomešajte sa šećerom i dobro ih umutite, da se sobije bela smesa.
Mlako mleko dodajte u smesu od žumanaca i šećera, lagano, uz neprestano mešanje. Vratite smesu na umerenu vatru 5 minuta i ostavite sa strane da se ohladi 5-10 minuta. Dodajte želatin. Promešajte i ostavite da se ohladi.
Umutite belanaca na čvrste vrhove.
Umutite pavlaku na meke vrhove.
Postepeno u delovima dodajte pavlaku, nakon toga i belanca, mešajte drvenom spatulom dok se belanca i pavlaka ne integrišu u smesu.
Gotov krem stavite u kalup ili rasporedite u posebne posude. U posudu stavite 200 g opranih i osušenih komada jagoda.
Ostavite u frižideru na nekoliko sati da se dobro stegnu.
Preostale jagode pospite šećerom i koristite prilikom serviranja krema kao dodatak. Krem prelijte sokom od jagoda.