Bavarski krem sa jagodama

05/06/2018
"Za poslušne i neposlušne, za malu i veliku decu - ukusan bavarski krem sa jagodama "
Priprema30 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno50 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano166
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • jaja - 4 komada
  • šećer - 100 g
  • sveže mleko - 500 ml
  • slatka pavlaka 250 ml
  • želatin - 3 pakovanja /30g/
  • voda - 100 ml
  • jagode - 500 g, sveže
  • šećer - još 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

Prokuvajte mleko. Rastvorite želatin u vodi.

Odvojite žumanca od belanaca. Žumanca pomešajte sa šećerom i dobro ih umutite, da se sobije bela smesa.

Mlako mleko dodajte u smesu od žumanaca i šećera, lagano, uz neprestano mešanje. Vratite smesu na umerenu vatru 5 minuta i ostavite sa strane da se ohladi 5-10 minuta. Dodajte želatin. Promešajte i ostavite da se ohladi.

Umutite belanaca na čvrste vrhove.

Umutite pavlaku na meke vrhove.

Postepeno u delovima dodajte pavlaku, nakon toga i belanca, mešajte drvenom spatulom dok se belanca i pavlaka ne integrišu u smesu.

Gotov krem stavite u kalup ili rasporedite u posebne posude. U posudu stavite 200 g opranih i osušenih komada jagoda.

Ostavite u frižideru na nekoliko sati da se dobro stegnu.

Preostale jagode pospite šećerom i koristite prilikom serviranja krema kao dodatak. Krem prelijte sokom od jagoda.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar