Pica mafini sa lisnatim testom

09/02/2017
"Ovi pica mafini su sjajni. Nadev možete menjati po vašem ukusu. Kada su u pitanju pica ili mafini, odgovor je DAAA."
Priprema10 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno30 min.
Porcije12
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano4 541
  • Pregledi tokom meseca20
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting4.5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Video recept

Način pripreme

Lisnato testo se razvija i polako se seče na 12 kvadrata. Kalup za mafine se kvasi i u svaki se raširi po jedan od isečenih kvadrata.

Prstima definišemo po ivicama. Na dno stavljamo sitno narezan dimljeni svinjski file (moze i neka kobasica ili šunka).

Paradajz meljemo i cedimo, kako bismo dobili gust i mesnat deo. Stavljamo po 1-2 kašike u svaku čašicu.

Posipamo origanom i bosiljkom. Završavamo, kada odozgo stavimo kačkavalj na kockice. Pečemo u dobro zagrejanoj rerni sve dok ne porumene.

Kada se ohlade, vade se iz kalupa.

Rejting

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar