Način pripreme
Brašno prosejemo kroz sito u duboku tepsiju. Cediljkom prosejemo šećer u prahu da nema grudvica u drugoj posudi.
U brašnu pravimo udubljenje i stavljamo omekšalu mast, vanile. U vino dodajemo šećer i izmešamo.
Dodajemo i njega unutra u brašno. Mesimo meko testo. Prebacujemo ga na podlogu koju ćemo razbijati i dobro domesimo u loptu testa.
Prebacujemo je u posudu i pokrivamo folijom. Ostavljamo ga u frižideru na sat vremena. Nabrašnimo podlogu na kojoj ćemo razvijati. Testo delimo na dva dela.
Oblikujemo po dve velike lopte. Prvu loptu razvijam u list. Sečem u dimenzije 4 sa 5 cm ili 5 sa 5 cm prema želji pomoću oštrog noža.
I početku na svaki kvadratić stavljamo ratluk jedan do drugog i uvijamo.
Ratluk sečemo na male komadiće. Kolačiće sa ratlukom ređamo u tespiju obloženu papirom za pečenje i pečemo u zagrejanoj rerni na 170°C otprilike 20 minuta.
Još tople kiflice sa vinom vadimo i uvaljamo u šećer u prahu.
Od testa se dobija otprilike 80 celih tompusa.
Bakine kiflice sa vinom u ogromnoj količini koja će biti dovoljna barem za nekoliko dana.