Bakine kiflice sa vinom

VeselinaVeselina
Inovator
139471k
Bakine kiflice sa vinom
Fotografije: Veselina
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
70 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
15
"Bakine kiflice sa vinom u ogromnoj količini koja će biti dovoljna za barem nekoliko dana"

Potrebni sastojci

  • vanila - 2 komada
  • belo vino - 250 ml
  • svinjska mast - 1 i 2/3 šolja
  • brašno - 5 šolja
  • šećer - 5 supenih kašika
  • šećer u prahu - ½ šolje
  • ratluk - 3 i ½ kutije, Ruža
* merne jedinice

Način pripreme

Brašno prosejemo kroz sito u duboku tepsiju. Cediljkom prosejemo šećer u prahu da nema grudvica u drugoj posudi.

U brašnu pravimo udubljenje i stavljamo omekšalu mast, vanile. U vino dodajemo šećer i izmešamo.

Dodajemo i njega unutra u brašno. Mesimo meko testo. Prebacujemo ga na podlogu koju ćemo razbijati i dobro domesimo u loptu testa.

Prebacujemo je u posudu i pokrivamo folijom. Ostavljamo ga u frižideru na sat vremena. Nabrašnimo podlogu na kojoj ćemo razvijati. Testo delimo na dva dela.

Oblikujemo po dve velike lopte. Prvu loptu razvijam u list. Sečem u dimenzije 4 sa 5 cm ili 5 sa 5 cm prema želji pomoću oštrog noža.

I početku na svaki kvadratić stavljamo ratluk jedan do drugog i uvijamo.

Ratluk sečemo na male komadiće. Kolačiće sa ratlukom ređamo u tespiju obloženu papirom za pečenje i pečemo u zagrejanoj rerni na 170°C otprilike 20 minuta.

Još tople kiflice sa vinom vadimo i uvaljamo u šećer u prahu.

Od testa se dobija otprilike 80 celih tompusa.

Bakine kiflice sa vinom u ogromnoj količini koja će biti dovoljna barem za nekoliko dana.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: