Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Pirinač na Tiganju»Divlji pirinač sa pečurkama

Divlji pirinač sa pečurkama

Mina DimitrovaMina Dimitrova
Šef kuhinje
4021222k130
Divlji pirinač sa pečurkama
Fotografije: Mina Dimitrova
1 / 3
28/11/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
2
"Divlji pirinač sa pečurkama za prilog ili za ukusni posni obrok"

Potrebni sastojci

  • pečurke - 500 g
  • divlji pirinač - 200 g
  • ulje - 3 kašike
  • beli luk - 1 čen
  • luk - 1 glavica
  • biber
  • so
  • soja sos
* merne jedinice

Način pripreme

Operite pečurke i isecite ih na pola po sredini, a zatim na kriške. Crni i beli luk sitno iseckati.

Stavite ulje u duboki tiganj. Sipajte pečurke, luk i beli luk. Pržite 5 minuta, često mešajući. Začinite biberom i solju.

Stavite pirinač da se prži na minut. Dodajte vodu u to i prokuvajte bez mnogo omekšavanja.

Na na pakovanju pirinča piše voda u razmeri 1:2, ali svako može da proceni sam i možete staviti 1:3 vode.

Ostavite na tihoj vatri dok voda od pirinča sa pečurkama ne ispari i ne upije se, povremeno mešajući.

Po želji pri serviranju pospite divlji pirinač sa pečurkama soja sosom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: