Način pripreme
U duboku posudu sipamo sok od limuna, maslinovo ulje, alevu papriku, majčinu dušicu, žalfiju, ruzmarin, so i crni biber.
Sve ovo dobro izmešamo.
Prethodno smo oprali jagnjeće meso i posušili smo ga.
Svaku porciju premazujemo smesom od začina i ostavljamo da odstoji jednu noć u frižideru.
Naseckamo mladi luk i divlju nanu sitno i stavljamo u đuvečaru na dno.
Na njih stavljamo začinjeno jagnjeće meso.
Na vrh stavljamo komadiće maslaca, sipamo 2 šolje vruće vode i zatvaramo poklopcem.
Stavljamo u hladnu rernu i pečemo u umerenoj sat vremena.
Porcije vadimo iz rerne.
Stavljamo naseckani krompir i odozgo meso i stavljamo u rernu.
Krompir posipamo čubrom i ostavljamo da se peče dok ne bude gotov.
Jagnjeće meso u đuvečari za Novu godinu je veoma ukusno.